Toner, tekst & dramatikk
 
Scenekunst, MANUS & KOMPOSISJON

«Kunst er det man ikke kan, ellers er det jo ingen kunst ...»

... er et slags slagord for arbeidet i Teaterforeningen Fabelaktig, fordi vi er en ideell organisasjon som vil prøve å strekke oss så langt som mulig i kunstens tjeneste. Spesielt er vi opptatt av å produsere originalskrevet dramatikk og musikkteater.

Vi leverer manus til små og store forestillinger. Vårt fokus er først og fremst å gjøre Gamlebyen i Fredrikstad og det kreative miljøet på hele Østsiden til et enda større kultursenter enn bydelen og området allerede er, men også å levere teater andre steder, blant annet ved å reise på turné med våre forestillinger.

Kreativt samarbeid. Teaterforeningen Fabelaktig har sete og lokaler i Gamlebyen i Fredrikstad. Vi er et samarbeid mellom frivillige, frilans kulturarbeidere og kulturaktøren Fabeltjenester AS. Vi får støtte både fra offentlige myndigheter, privatpersoner og næringsliv. Alt overskudd går uavkortet til nye teaterproduksjoner.

Komponisten og artisten Jorunn Westeraas og dramatikeren og forfatteren Stig Nilsson stiller til rådighet for foreningen både musikk og tekstmateriale. Noe er skrevet før og fremført tidligere, annet skal skrives og komponeres, men alt er original dramatikk, og alt leveres vederlagsfritt, av kjærlighet til og interesse for nyprodusert, originalskrevet teater.

Flere premierer.  De to erfarne kulturarbeiderne bak teaterforeningen har skrevet en rekke sanger sammen. De har på egen hånd eller for en lang rekke andre artister levert og fått utgitt nærmere 200 av sine sangtekster og komposisjoner som fysiske eller digitale album og singler, men samarbeidet for første gang om produksjonen av et større verk for teaterscene, da musikalen «Købermysteriet» ble satt opp på Hankø i 2014. Bjørn Skagestad, Maria Arredondo, Pernille Heckmann, Morten Gjerløw Larsen og Dag Vågsås spilte i de viktigste rollene. 

I  2018 har foreningen hatt premiere i Kristiansund med musikalen «Snømannland». I  september 2019 er det urpremiere på det dramatiske verket «Skrivesperre» i Teglhuset i Gamlebyen, Fredrikstad, en forestilling produsert i samarbeid med litteraturfestivalen «Ord i grenseland». I  2020 kommer et nyskrevet verk til å ha urpremiere: musikalkomedien «45 millioner grunner til at vi ikke har bruk for MANNEN»Les mer om våre forestillinger under fanen «Teater-premierer».

SAMARBEID: Regissør og tidligere teatersjef Anderz Døving og komponist og dramaturg Jorunn Westeraas i arbeidsmøte foran urpremieren på musikalen «Købermysteriet» på Hankø i 2014. (Foto: Stig Nilsson).